Glođansko brdo kod Zvornika: Sjećanje na 126 pobijenih srpskih boraca

Srna
Glođansko brdo kod Zvornika: Sjećanje na 126 pobijenih srpskih boraca

Zvornik - Parastosom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Glođanskom brdu kod Zvornika juče je obilježeno 25 godina od stradanja 126 boraca Vojske Republike Srpske, koje su 6. novembra 1992. godine ubili pripadnici Armije RBiH.

Predsjednik Gradske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Zvornik Staka Petrović rekla je da ni poslije četvrt vijeka niko nije odgovarao za te zločine.

Ona je dodala da se još traži osam nestalih vojnika, od kojih je pet iz Zvorničke i tri iz Šekovačke brigade.

Potpredsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila RS Niko Kisić rekao je da boračke organizacije i cjelokupan srpski narod boli činjenica da Sud i Tužilaštvo BiH ne procesuiraju ratne zločine nad srpskim narodom, dok istovremeno te iste pravosudne institucije osuđuju srpske borce i civile koji nisu ni bili na mjestu događaja.

Poubijani i nestali borci na Glođanskom brdu bili su pripadnici Zvorničke i Šekovačke brigade VRS.
Na Glođanskom brdu, na mjestu stradanja srpske vojske, tri puta je postavljana spomen-ploča sa natpisom: "Ovdje je ubijeno 126 boraca Vojske Republike Srpske", ali su je, nakon postavljanja, svaki put nepoznata lica porazbijala.
Pretprošle godine na ovom mjestu ponovo je podignuto spomen-obilježje u znak sjećanja na ubijene borce VRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana