Гас у Бијељини до септембра, прикључак за домаћинства 1.500 КМ

Срна
Гас у Бијељини до септембра, прикључак за домаћинства 1.500 КМ

Бијељина - Бијељина ће до септембра добити гас из Србије, најавио је данас градоначелник Мићо Мићић након састанка са представницима предузећа "БН гас" које је инвеститор и извођач радова.

Он је рекао да се идуће седмице очекује добијање дјелимичне грађевинске дозволе од Министарства за просторно уређење Републике Српске за изградњу првих шест километара транспортног гасовода од Бијељине до Шепка, за шта су већ уређени имовински односи.


Мићић је истакао да је Влада Српске изашла у сурет Бијељини и дала све сагласности за овакав вид гасификације града, утврђивањем општег интереса и давањем уговора о концесији за транспортни гасовод.

Према његовим ријечима, пречник и проток транспортног гасовода који се гради три пута је већи од неопходног за Бијељину, што омогућава његово продужавање ка другим градовима у Републици Српској.

Мићић је рекао да је у оквиру гасификације града већ направљена мрежа од 320 километара и све мјерне станице, као и да је увјерен да ће у наредној сезони гријања грађани Бијељине моћи да користе гас.

Он је истакао да ће цијена прикључка на гас за домаћинства у Бијељини бити 1.500 КМ, са могућношћу плаћања у ратама током три године.

Директор предузећа "БН гас" Јово Вујановић рекао је новинарима да је у пројекат гасификације Бијељине до сада уложено више од 20 милиона евра и најавио да ће цијена гаса у Српској бити повољна и иста као у Србији, гдје са ПДВ-ом износи 38 динара.

У овој фирми 20 одсто учешћа има град Бијељина, 80 одсто предузеће "Нови Сад гас", на чијем је челу Вујановић.

Вујановић је рекао и да је предузеће "Нови Сад гас" један од већих дистрибутера у Србији, са 60.000 активних потрошача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана