Funkcioner SP-a nudi 3.500 KM za šampionski pojas

D. G.
Funkcioner SP-a nudi 3.500 KM za šampionski pojas

Banjaluka - Živa legenda kik-boksa i dokazani humanista Draženko Ninić ponudio je svoj svjetski šampionski pojas na prodaju da bi obezbijedio donaciju banjalučkom Udruženju za pomoć licima sa autizmom "Djeca svjetlosti", a ponudu za trofej je dao funkcioner SP-a iz Kotor Varoša Predrag Tešić.

Bokserski as, koji je pomenuti pojas osvojio 2008. godine u Banjaluci, objavio je da je prva ponuda iznosila 3.000, a Tešić je potom ponudio 3.500 KM. Pored te sume Tešić je predstavio i zanimljiv plan, ukoliko uspije da od Ninića preuzme pojas.

- Ukoliko kupim pojas daću ga Muzeju RS, sa željom da bude prvi eksponat u budućoj postavci muzeja sporta RS. Smatram da treba na jednom mjestu da izložimo sve trofeje i uspjehe sportskih velikana sa naših prostora, a da ne govorim koliko bi Muzej RS sa sportskom postavkom postao posjećeniji - istakao je Tešić, koji je u više navrata iskazao humanost, a poznat je i kao jedini funkcioner koji se odrekao cijele plate za liječenje djevojčice Sofije Mićević.

Ninić je bio amaterski prvak nekadašnje Srbije i Crne Gore, SR Jugoslavije, Vojvodine i Srbije, RS i BiH, Mediterana, dva puta balkanski šampion, a kruna amaterske karijere bila mu je titula svjetskog šampiona. Jednako uspješna bila mu je i profesionalna karijera, tokom koje se okitio sa četiri titule prvaka Evrope i tri šampiona svijeta u tri različite federacije. Dva puta je bio biran za najboljeg sportistu RS i jednom Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana