Функционер СП-а нуди 3.500 КМ за шампионски појас

Д. Г.
Функционер СП-а нуди 3.500 КМ за шампионски појас

Бањалука - Жива легенда кик-бокса и доказани хуманиста Драженко Нинић понудио је свој свјетски шампионски појас на продају да би обезбиједио донацију бањалучком Удружењу за помоћ лицима са аутизмом "Дјеца свјетлости", а понуду за трофеј је дао функционер СП-а из Котор Вароша Предраг Тешић.

Боксерски ас, који је поменути појас освојио 2008. године у Бањалуци, објавио је да је прва понуда износила 3.000, а Тешић је потом понудио 3.500 КМ. Поред те суме Тешић је представио и занимљив план, уколико успије да од Нинића преузме појас.

- Уколико купим појас даћу га Музеју РС, са жељом да буде први експонат у будућој поставци музеја спорта РС. Сматрам да треба на једном мјесту да изложимо све трофеје и успјехе спортских великана са наших простора, а да не говорим колико би Музеј РС са спортском поставком постао посјећенији - истакао је Тешић, који је у више наврата исказао хуманост, а познат је и као једини функционер који се одрекао цијеле плате за лијечење дјевојчице Софије Мићевић.

Нинић је био аматерски првак некадашње Србије и Црне Горе, СР Југославије, Војводине и Србије, РС и БиХ, Медитерана, два пута балкански шампион, а круна аматерске каријере била му је титула свјетског шампиона. Једнако успјешна била му је и професионална каријера, током које се окитио са четири титуле првака Европе и три шампиона свијета у три различите федерације. Два пута је био биран за најбољег спортисту РС и једном Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана