Fudbalski veterani “Kotor Varoša” i “Radnika”u borbi protiv rasizma

Srna
Fudbalski veterani “Kotor Varoša” i “Radnika”u borbi protiv rasizma

Kotor Varoš - Fudbalski veterani “Kotor Varoša” i “Radnika” iz Urija, kod Prijedora, odigrali su prijateljsku utakmicu sa ciljem jačanja prijateljskih odnosa ova dva grada.

Utakmica je odigrana u okviru akcije Svjetske fudbalske asocijacije /UEFA/ u borbi protiv rasizma, diskriminacije i nasilja, koju su podržale obje ekipe veterana i time dale svoj doprinos u borbi protiv nasilja na fudbalskim stadionima.

Iako je rezultat bio u drugom planu treba reći da su kotorvaroški fudbalski veterani trijumfovali rezultatom 5:4 i tako pokazali da se nalaze u zavidnoj formi pred odlazak na međunarodni turnir u Staru Pazovu predstojećeg vikenda.

“Druženje sa našom braćom iz Kotor Varoša nastavak je jačanja prijateljskih odnosa i ovom prilikom bih zahvalio domaćinu na toplom dočeku i odličnoj organizaciji utakmice”, rekao je kapiten veterana “Radnika” Slaviša Kralj.

Jučerašnjim trijumfom Kotorvarošani su se revanširali Prijedorčanima za identičan poraz prije mjesec dana u Urijama.

“Publika u Kotor Varošu se mogla uvjeriti u kvalitet i fudbalsko umijeće nekadašnjih asova fudbalske igre, koji su podržali akciju UEFE i pridružili se borbi protiv nasilja, rasizma i diskriminacije na stadionima”, naglasio je kapiten kotorvaroških veterana Aleksa Vučanović.

Prigodne poklone domaćinu uručio je inicijator ovog druženja protojerej Boris Narić, a iz Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, u okviru kojeg djeluju fudbalski veterani, najavljeno je novo druženje u oktobru, kada će biti odigrana revijalna utakmica humanitarnog karaktera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana