Fudbal frends uvrstiti u manifestacije od posebnog značaja

Srna
Fudbal frends uvrstiti u manifestacije od posebnog značaja

Foča - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović izjavila je večeras da će resorno ministarstvo od naredne godine uvrstiti međunarodni turnir "Fudbal frends", koji se održava u Foči, u manifestacije od posebnog značaja za Srpsku.


Davidovićeva je, otvarajući 11. "Fudbal frends", naglasila da ovaj prestižni turnir afirmiše sport, mladost i prijateljstvo.

"Turnir okuplja klubove iz zemalja regiona, pa čak i zemalja cijele Evrope, odakle su ranije dolazili. Divno je što omladina iz regiona upoznaje Foču i ovo nije samo promocija fudbala, već i Foče i Republike Srpske", rekla je Davidovićeva.

Idejni tvorac ovog turnira, predsjednik beogradske Asocijacije "Fudbal frends" Zoran Avramović istakao je da je kroz takmičenje u Foči prošlo mnogo mladih fudbalera koji su stasali u prvotimce velikih klubova i reprezentativce svojih zemalja.

"Nekadašnji učesnici ovog turnira danas su prvotimci žNjukaslaž, žRijekež, žCrvene zvezdež, reprezentativci koji su ove godine igrali na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelendu. Ovdje su napravili važne korake i oni u svojim sredinama često pominju koliko je dobro biti na ovom turniru", rekao je Avramović.

On je najavio da će na turniru biti donesena deklaracija o univerzalnom poštivanju fudbalskog prijateljstva, koju će potpisati svi učesnici.

Predsjednik Organizacionog odbora Radisav Mašić poželio je svim učesnicima turnira kvalitetan fudbal i lijepo druženje u Foči.

"Kao domaćini učinili smo sve da se mladi fudbaleri u našem gradu osjećaju prijatno. Na turniru neka pobijedi igra, fudbal i druženje", poručio je Mašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana