Фризирањем зарађују новац за екскурзију

Милијана Латиновић
Фризирањем зарађују новац за екскурзију

Источно Ново Сарајево - Ученици другог разреда Средње школе “28. јуни” у Источном Новом Сарајеву, смјер фризер, организовали су хуманитарну акцију да би шишањем, фенирањем косе или израдом свечаних фризура сакупили довољно новца да плате екскурзију и за другаре који су лошијег материјалног стања.

Ови племенити средњошколци дошли су на идеју да у школском фризерском салону, у којем обављају праксу, организују хуманитарну акцију да би свих 16 ђака из њиховог одјељења, али и ученици из других одјељења, чији родитељи нису у могућности да издвоје новац за екскурзију, ипак у мају отишли на путовање у Грчку.

Акција је почела у понедјељак и трајаће све до поласка на екскурзију, а ови вриједни средњошколци већ прва два дана имали су пуне руке посла. Зујање фена, звук оштрих маказа и четке за фенирање расуте по столу слика су која буди наду да ће своју мисију успјешно обавити.

- “Екскурзија је незаборавно искуство сваког човјека, дозволите нам да и ми будемо дио те приче” - парола је под којом је акција организована.

Ученица Сара Бероња рекла је за “Глас Српске” да су на идеју да организују акцију дошли јер не желе да било коме од њихових вршњака буде ускраћено матурско путовање.

- Све оно што смо до сада научили на пракси, од шишања, прања и фенирања, фарбања косе до израде свечаних фризура понудићемо нашим муштеријама по приступачним цијенама. Сви који желе да помогну, а немају можда времена за шишање, могу да оставе добровољни прилог у кутији коју смо поставили у нашем школском салону - рекла је Бероња и додала да заинтересовани могу навратити у њихов салон понедјељком и уторком од девет до 12 часова.

Истиче да акцију реализују уз помоћ професорице практичне наставе Вере Гргић, која их савјетује и помаже им да сваку фризуру доведу до савршенства.

Разредни старјешина овог одјељења Свјетлана Крајишник каже за “Глас Српске” да је веома поносна на своје ученике, који, иако су тек закорачили на позорницу живота, имају саосјећање према вршњацима.

- Имамо десетак ученика у цијелој школи чији родитељи нису у могућности да финансирају екскурзију и радо бисмо овом акцијом помогли свима. Дјеца су сама дошла на идеју да помогну и могу вам само рећи да сам поносна на њих и да их подржавам у томе - рекла је Крајишникова и додала да у овом одјељењу наставу похађа 15 дјевојчица и један дјечак.

У огласу који су ови вриједни средњошколци објавили у школи и на друштвеним мрежама наведено је да пружају услуге мушког и женског шишања, прања и фенирања, фарбања и увијања косе и израде свечаних фризура по повољним цијенама.

Додатни термин

Свјетлана Крајишник је истакла да је план, ако акција буде наишла на велику подршку грађана, да покушају обезбиједити још један термин.

- За сада је то два дана седмично, а покушаћемо да организујемо акцију још и петком послијеподне, уколико буде велики број муштерија - рекла је Крајишникова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана