Fočak Nikola Mihajlović dječački san ostvario u Vojsci Srbije

Srna
Fočak Nikola Mihajlović dječački san ostvario u Vojsci Srbije

Foča - Fočaku Nikoli Mihajloviću na ceremoniji u Starom dvoru u Beogradu uručena je značka i zahvalnica otadžbine za dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije i doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Srbije.

Mihajlović se našao u grupi nekadašnjih vojnika iz Beograda koji su pokazali odlične rezultate tokom obuke, a kojima je povodom Dana Vojske Srbije odlikovanja uručio zamjenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Kaže da, nakon sticanja državljanstva Srbije, nije ispustio priliku da ostvari želju o kojoj je maštao još od djetinjstva.

"Od malih nogu sam želio da služim vojsku i uspio sam to da ostvarim krajem 2015. i početkom 2016. godine. Vojsku sam služio u Somboru i Požarevcu u trajanju od četiri mjeseca", priča Mihajlović.

Iskustvo služenja vojske je velika životna škola, koja je višestruko korisna, ističe ovaj tridesetogodišnji Fočak i navodi da u vojsci mladi ljudi mogu da steknu korisne vještine, ali da se prije svega uče disciplini, odgovornosti i zajedništvu.

Završio je veoma zahtjevnu obuku za artiljerca na minobacaču i stekao prijatelje širom Srbije.

"Prvih mjesec i po dana bila je osnovna obuka, a zatim specijalistička obuka u prekomandi u Požarevcu na minobacaču 120 milimetara. Obuku smo uspješno položili na Pasuljanskim livadama, za šta smo dobili sertifikate", kaže Mihajlović.

Mihajlović je oženjen i otac jednog djeteta, a trenutno radi u jednoj od fočanskih pilana. Nada se da će mu odlikovanja i preporuke iz Vojske Srbije omogućiti pronalaženje stabilnog zaposlenja.

On savjetuje svim mladim ljudima koji imaju srpsko državljanstvo da se prijave za doborovoljno služenje vojske u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana