Фочак Никола Михајловић дјечачки сан остварио у Војсци Србије

Срна
Фочак Никола Михајловић дјечачки сан остварио у Војсци Србије

Фоча - Фочаку Николи Михајловићу на церемонији у Старом двору у Београду уручена је значка и захвалница отаџбине за добровољно служење војног рока у Војсци Србије и допринос заштити и јачању система одбране Србије.

Михајловић се нашао у групи некадашњих војника из Београда који су показали одличне резултате током обуке, а којима је поводом Дана Војске Србије одликовања уручио замјеник градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Каже да, након стицања држављанства Србије, није испустио прилику да оствари жељу о којој је маштао још од дјетињства.

"Од малих ногу сам желио да служим војску и успио сам то да остварим крајем 2015. и почетком 2016. године. Војску сам служио у Сомбору и Пожаревцу у трајању од четири мјесеца", прича Михајловић.

Искуство служења војске је велика животна школа, која је вишеструко корисна, истиче овај тридесетогодишњи Фочак и наводи да у војсци млади људи могу да стекну корисне вјештине, али да се прије свега уче дисциплини, одговорности и заједништву.

Завршио је веома захтјевну обуку за артиљерца на минобацачу и стекао пријатеље широм Србије.

"Првих мјесец и по дана била је основна обука, а затим специјалистичка обука у прекоманди у Пожаревцу на минобацачу 120 милиметара. Обуку смо успјешно положили на Пасуљанским ливадама, за шта смо добили сертификате", каже Михајловић.

Михајловић је ожењен и отац једног дјетета, а тренутно ради у једној од фочанских пилана. Нада се да ће му одликовања и препоруке из Војске Србије омогућити проналажење стабилног запослења.

Он савјетује свим младим људима који имају српско држављанство да се пријаве за доборовољно служење војске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана