Fočaci krotili ledene talase Tare

R. Đ.
Fočaci krotili ledene talase Tare

Foča - Dok su brojni građani Srpske u novo ljeto ušli na različitim turističkim destinacijama, osmoro mladih Fočaka opredijelilo se da u novu godinu zaplovi rijekom Tarom na gumenom čamcu.

Članovi Krav maga kluba iz Foče, među kojima i pet licenciranih skipera - vozača gumenih čamaca, najluđu noć proveli su u Rafting kampu na Tari, a prvog dana 2019. organizovali su novogodišnji spust “Suzom Evrope”.

Niz ledene talase Tare otisnuli su se na najatraktivnijim dijelu kanjona, od kampa Brštenovica do kampa Grab, dugom oko sedam kilometara.

- Ko voli vodu i rafting uvijek mu je lijepo na Tari, ali ovo je neki poseban osjećaj, možda baš zbog tog novogodišnjeg doživljaja. Vodostaj je bio odličan, može se reći da je to bio srednji nivo Tare - priča jedan od učesnika spusta Miroslav Miki Trivun. Ističe da su se u zimsku avanturu Tarom upustile i pripadnice nježnijeg pola.

- Pokazale su da su neustrašive. Jedino su prezale od hladne vode, ali su imale specijalna odijela, tako da hladnoću nisu osjetile. Nije bilo kupanja, ali ja sam se malo bućnuo, jer imam profesionalno odijelo za vodiče, takozvano suvo odijelo. Brzaci su stalno zapljuskivali čamac, pa je ispalo kao da smo se svi kupali. U svakom slučaju, prvo nezaboravno iskustvo - ispričao je Trivun.

Novogodišnji spust trajao je nepun sat, a hrabri Fočaci kažu da im je novogodišnja želja da svi koji vole rijeke mnogo više pažnje obrate na bezbjednost na vodi, ali i da se prema tom blagu prirode ophode sa velikim poštovanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana