Фочаци кротили ледене таласе Таре

Р. Ђ.
Фочаци кротили ледене таласе Таре

Фоча - Док су бројни грађани Српске у ново љето ушли на различитим туристичким дестинацијама, осморо младих Фочака опредијелило се да у нову годину заплови ријеком Таром на гуменом чамцу.

Чланови Крав мага клуба из Фоче, међу којима и пет лиценцираних скипера - возача гумених чамаца, најлуђу ноћ провели су у Рафтинг кампу на Тари, а првог дана 2019. организовали су новогодишњи спуст “Сузом Европе”.

Низ ледене таласе Таре отиснули су се на најатрактивнијим дијелу кањона, од кампа Брштеновица до кампа Граб, дугом око седам километара.

- Ко воли воду и рафтинг увијек му је лијепо на Тари, али ово је неки посебан осјећај, можда баш због тог новогодишњег доживљаја. Водостај је био одличан, може се рећи да је то био средњи ниво Таре - прича један од учесника спуста Мирослав Мики Тривун. Истиче да су се у зимску авантуру Таром упустиле и припаднице њежнијег пола.

- Показале су да су неустрашиве. Једино су презале од хладне воде, али су имале специјална одијела, тако да хладноћу нису осјетиле. Није било купања, али ја сам се мало бућнуо, јер имам професионално одијело за водиче, такозвано суво одијело. Брзаци су стално запљускивали чамац, па је испало као да смо се сви купали. У сваком случају, прво незаборавно искуство - испричао је Тривун.

Новогодишњи спуст трајао је непун сат, а храбри Фочаци кажу да им је новогодишња жеља да сви који воле ријеке много више пажње обрате на безбједност на води, али и да се према том благу природе опходе са великим поштовањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана