Foča: Počela obnova vodovoda

R. Đ.
Foča: Počela obnova vodovoda

Foča - Radnici preduzeća "Jedinstvo" iz Užica, kojem je povjerena prva faza obnove vodovoda vrijedna 4,6 miliona maraka, juče su u naselju Tabaci počeli sa radovima.

Prva faza obuhvata izgradnju glavnog dovodnog cjevovoda dugog 12 kilometara, automatske hlorne stanice, rasteretne komore i 2.200 kućnih priključaka sa automatskim očitavanjem.

- Ovo je najveća investicija u infrastrukturi u posljednjih 20 godina koja će konačno omogućiti uredno snabdijevanje vodom. Rok za završetak prve faze je 14 mjeseci, s tim što će izvođač radova nastojati da radove privede kraju i ranije - rekao je načelnik Foče Radisav Mašić,

Druga faza podrazumijeva izgradnju sekundarne mreže, napajanje vodom Dragočave i Miljevine i kanalizacionu mrežu, dok se treća faza odnosi na izgradnju kolektora. Polovina novca za projekat obezbijeđena je kreditom Evropske investicione banke, 35 odsto su donacije, a sa 15 odsto učestvuje opština. Ova investicija dio je projekta "Vodovod i kanalizacija", koji u 23 opštine sprovode Vlada RS i Evropska investiciona banka, a njegova vrijednost je 100 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana