Фочa: Почела обнова водовода

Р. Ђ.
Фочa: Почела обнова водовода

Фоча - Радници предузећа "Јединство" из Ужица, којем је повјерена прва фаза обнове водовода вриједна 4,6 милиона марака, јуче су у насељу Табаци почели са радовима.

Прва фаза обухвата изградњу главног доводног цјевовода дугог 12 километара, аутоматске хлорне станице, растеретне коморе и 2.200 кућних прикључака са аутоматским очитавањем.

- Ово је највећа инвестиција у инфраструктури у посљедњих 20 година која ће коначно омогућити уредно снабдијевање водом. Рок за завршетак прве фазе је 14 мјесеци, с тим што ће извођач радова настојати да радове приведе крају и раније - рекао је начелник Фоче Радисав Машић,

Друга фаза подразумијева изградњу секундарне мреже, напајање водом Драгочаве и Миљевине и канализациону мрежу, док се трећа фаза односи на изградњу колектора. Половина новца за пројекат обезбијеђена је кредитом Европске инвестиционе банке, 35 одсто су донације, а са 15 одсто учествује општина. Ова инвестиција дио је пројекта "Водовод и канализација", који у 23 општине спроводе Влада РС и Европска инвестициона банка, а његова вриједност је 100 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана