Фоча: Плануле рукотворине младих задругара

Р. Ђ.
Фоча: Плануле рукотворине младих задругара

Фоча - Прва продајна изложба чланова ученичке задруге Основне школе "Свети Сава" из Фоче, на којој су ђаци на 17 штандова изложили ликовне радове, новогодишње украсе, сувенире и друге предмете организована је јуче у фискултурној сали школе.

Многи Фочаци посјетили су изложбу и купили сувенире по симболичним цијенама. Највише пажње привукао је штанд на којем су ученици у теглама продавали памет у гранулама и грануле за мршављење и побољшавање међуљудских односа.

- Купили смо машну и кутију за накит. Ово је врло лијепа изложба, на овај начин дјеца испољавају креативност и уче да својим радом могу да доприносе друштву, али и да зараде - каже Љубиша Ивановић.

Чланови ученичке задруге могу да буду сви основци, а по аутоматизму су укључени у школске секције.

- Одређени проценат од зараде иде дјеци, односно разредима и они ће са својим родитељима и учитељима одлучити на који начин ће то утрошити, а други дио иде на рачун ученичке задруге - рекла је директор школе Јелена Чанчар.

Члан Еколошке секције Маша Милановић, која је техником оригами правила новогодишње украсе, каже да су продали већину својих рукотворна, што је и њу и њене другаре подстакло да и даље буду вриједни задругари.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана