Foča: Odzvonilo uskom kolovozu i parkiranju po trotoarima

R. Đ.
Foča: Odzvonilo uskom kolovozu i parkiranju po trotoarima

Foča - Rekonstrukcija trotoara u glavnoj gradskoj ulici u opštini Foča počeće narednih dana, a posao vrijedan 243.000 maraka povjeren je preduzeću "Srbinjeputevi".

Ulica će biti proširena za pola metra, čime će biti riješen dugogodišnji problem uske, a frekventne kolovozne trake, kao i nedostatka parking mjesta. U opštini objašnjavaju da je riječ o zahtjevnom poslu.

- Ovo je jedan od projekata koji je uvršten u Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta, a koji se finansira iz budžeta opštine. Kompletna desna strana ulice dobiće novo ruho, biće mnogo ljepša i urednija, a biće regulisan i parking koji će se naplaćivati. Posao će početi ovih dana - rekao je načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Izvođač radova tvrdi da će sve će biti obavljeno u skladu sa projektom i u zadatom roku od 60 dana.

- Ugovor ćemo potpisati ovih dana i odmah krećemo sa radovima. Ostaje nam da usaglasimo prioritete kako bi se za vrijeme radova mogao odvijati saobraćaj. Odnosno kako bi bili zaštićeni radnici, prolaznici i vozila - rekao je direktor preduzeća "Srbinjeputevi" Nedeljko Pavlović.

Tokom radova ulica neće biti zatvorena za saobraćaj, ali iz opštine građane pozivaju na razumijevanje i oprez.

- Saobraćajnica je frekventna, pa je zbog toga neophodan oprez i bezbjednost. Očekujemo da će nam u tome pomoći i saobraćajna policija, kao i građani koji će poštovati pravila - ističu opštinari.

Najavljuju da bi do kraja građevinske sezone trebalo da budu rekonstruisane i uređene i ostale gradske i prigradske saobraćajnice koje su uvrštene u Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana