Festival Kozara etno 2018 okupiće 400 učesnika iz osam zemalja

Srna
Festival Kozara etno 2018 okupiće 400 učesnika iz osam zemalja

Banjaluka - U Banjaluci će sutra biti otvoren 14. Međunarodni festival tradicije i običaja "Kozara etno 2018", na kojem će nastupiti više od 400 učesnika iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Irana, Meksika, Indije, Čilea i BiH.

Zvanično otvaranje festivala planirano je za 20.30 časova u Donjoj Piskavici kod Banjaluke, najavljeno je iz banjalučke Turističke organizacije.


Tema ovogodišnje manifestacije je "ženska moba", koja će imati svoj scenski prikaz u okviru festivala i izložbu koja prikazuje ovaj stari običaj potkozarskog kraja.

Prvog festivalskog dana u Piskavici predviđeno je otvaranje izložbene etno-tržnice sa velikim brojem izlagača, nakon čega je planiran defile svih učesnika.

Drugi dan manifestacije namijenjen je za tradicionalna sportska dešavanja i etno-radionicu, dok će u nedjelju, 1. jula, na ljetnoj pozornici tvrđave "Kastel" biti predstavljen muzički program "Etno fjužn", u okviru kojeg će nastupiti vokalno-instrumentalni sastavi koji njeguju tradicionalnu muziku sa pečatom modernog i urbanog.

Planirana je i modna revija obogaćena tradicionalnim motivima i ornamentima različitih regija utkanih na haljinama i tunikama modernog kroja.

Međunarodni festival "Kozara etno 2018" trajaće do ponedjeljka, 2. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana