Fabrika vode Crno vrelo biće završena do kraja godine

V. P.
Fabrika vode Crno vrelo biće završena do kraja godine

Banjaluka - Gradnja fabrike za preradu vode u Donjem Pervanu kod Banjaluke, u okviru primarnog vodovodnog sistema "Crno vrelo", trebalo bi da bude završena do kraja godine.

Rekao je to juče gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je juče sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem obišao gradilište. Radojičić je istakao da se gradnja sistema "Crno vrelo" odvija planiranom dinamikom.

Riječ je o zajedničkom projektu dva grada koji bi trebalo da obezbijedi stabilno snabdijevanje vodom za oko 20.000 stanovnika rubnih dijelova Banjaluke i Prijedora.

- Za ovaj dio posla Vlada RS je uplatila 500.000 KM od ukupno dva miliona maraka i nadam se da će nastaviti pratiti dinamiku isplate sredstava za ovaj projekat. Ovo je primarna faza, a u narednim nas čeka mnogo posla. Za četiri podsistema potrebno je uložiti još oko 20 miliona KM - rekao je Radojičić.

Đaković je rekao da od završetka postrojenja za preradu vode zavisi nastavak radova u Prijedoru.

- Završili smo primarnu i sekundarnu mrežu i čekamo da ovaj sistem bude gotov da bismo nastavili tercijarnu mrežu i kućne priključke - rekao je Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana