Фабрика воде Црно врело биће завршена до краја године

В. П.
Фабрика воде Црно врело биће завршена до краја године

Бањалука - Градња фабрике за прераду воде у Доњем Первану код Бањалуке, у оквиру примарног водоводног система "Црно врело", требало би да буде завршена до краја године.

Рекао је то јуче градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је јуче са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем обишао градилиште. Радојичић је истакао да се градња система "Црно врело" одвија планираном динамиком.

Ријеч је о заједничком пројекту два града који би требало да обезбиједи стабилно снабдијевање водом за око 20.000 становника рубних дијелова Бањалуке и Приједора.

- За овај дио посла Влада РС је уплатила 500.000 КМ од укупно два милиона марака и надам се да ће наставити пратити динамику исплате средстава за овај пројекат. Ово је примарна фаза, а у наредним нас чека много посла. За четири подсистема потребно је уложити још око 20 милиона КМ - рекао је Радојичић.

Ђаковић је рекао да од завршетка постројења за прераду воде зависи наставак радова у Приједору.

- Завршили смо примарну и секундарну мрежу и чекамо да овај систем буде готов да бисмо наставили терцијарну мрежу и кућне прикључке - рекао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана