Etno grupa Iva novi spot posvetila Doboju

Srna
Etno grupa Iva novi spot posvetila Doboju

Doboj - U Doboju je večeras održana promocija novog muzičkog spota etno grupe "Iva", posvećen ovom gradu stradalom u majskim poplavama, a promovisan je i humanitaran broj 1458, čijim pozivom se doniraju sredstva za obnovu oštećenog dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.

Promocija spota "Ne dodole! Teranje kiše" i koncert etno grupe "Iva" održan je u devastiranoj bioskopskoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju, koji je tokom poplava pretrpio štetu od oko 300.000 KM.

Profesor Saša Pavlović rekao je da večerašnji koncert nije samo promocija spota, već i humanitarnog broja 1458 koji se pokreće za obnovu dobojskog Centra koji će biti aktivan od sutra, 1. marta.

Pavlović je izrazio želju da se kultura ponovo vrati u Doboj i poručio da "sami građani moraju biti prvi koji neće razočarati svoj grad".

Prema njegovim riječima, gradom se zove onaj koji, pored vodovoda i kanalizacije, ima i pozorište.

Direktor Centra Novak Radojčić rekao je da po okončanju tenderske procedure, radovi na obnovi sale počinju narednog mjeseca i da je svaka novčana pomoć dobrodošla.

On je istakao da je grad Doboj izdvojio oko 30.000 KM za izvođenje grubih radova na sanaciji objekta, ali da je neophodno 300.000 KM da se Centar vrati u stanje prije poplava.

Radojčić je naveo da se radi na izradi projekta za nadogradnju i rekonstrukciju Centra u iznosu većem od 1.000.000 KM, a navedena sredstva bi se prikupila od donatora.

On je upozorio da će devastiranost objekta Centra bitno uticati na kulturna dešavanja ove godine, čime se dovodi u pitanje i organizovanje tradicionalnog "Teatar festa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana