Електронским регистром до нових инвеститора у Фочи

Р. Ђ.
Електронским регистром до нових инвеститора у Фочи

Фоча - У Фочи је јуче озваничен почетак имплементације Пројекта привлачења инвестиција и побољшања пословног окружења на локалном нивоу (LIFE), којим ће бити успостављен електронски регистар административних поступака у сврху побољшања пословног окружења, конкурентности и привлачења нових инвестиција.

Пројекат спроводи Међународна финансијска корпорација (IFC), чланица групације Свјетске банке, у сарадњи са Амбасадом Велике Британије у БиХ.

Општина Фоча ће овим пројектом добити усаглашен регистар административних поступака који ће олакшати рад запосленима, смањити трошкове пословања привредницима, те убрзати процес издавања сагласности и увјерења. Посебан акценат биће стављен на унапређење послова у вези са издавањем грађевинских дозвола, гдје ће се спроводити активности на успостављању једношалтерског система рада.

- То значи да инвеститор на једном мјесту предаје захтјев и основну документацију у вези са самим пројектом и локацијом, а након тога општинска администрација поступак спроводи по службеној дужности и на тај начин знатно растерећује инвеститора - рекла је менаџер пројекта из групације Свјетске банке Рувејда Алиефендић.

У општини истичу да овај пројекат доноси велику корист, а према ријечима начелника Фоче Радисава Машића, највећи значај огледа се у чињеници да ће Свјетска банка презентовати потенцијале ове локалне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана