Elek­tro­ci­kli ola­kša­va­ju po­sao uli­čnim čis­ta­či­ma u Gradiškoj

M. V.
Elek­tro­ci­kli ola­kša­va­ju po­sao uli­čnim čis­ta­či­ma u Gradiškoj

Gra­di­ška - Ko­mu­nal­no pre­du­ze­će "Grad­ska čis­to­ća" Gra­di­ška ove go­di­ne na­ba­vi­lo je no­vu me­ha­ni­za­ci­ju vri­je­dnu mi­li­on KM po­mo­ću ko­je pla­ni­ra da po­di­gne kva­li­tet i pro­ši­ri obim ko­mu­nal­nih uslu­ga.

Di­re­ktor "Grad­ske čis­to­će" Gra­di­ška Željko Bil­bi­ja je is­ta­kao da je pri­je go­di­nu i po pro­sje­čna sta­rost vo­znog par­ka tog pre­du­ze­ća bi­la 20 go­di­na, te da je bi­lo ne­op­ho­dno na­ba­vi­ti no­va vo­zi­la i opre­mu, jer je po­ve­ća­na ko­li­či­na odvo­za ko­mu­nal­nog otpa­da i pro­ši­re­na dje­la­tnost pre­du­ze­ća.

- Na­ba­vi­li smo vo­zi­la ko­ja mo­že­mo ko­ris­ti­ti to­kom či­ta­ve go­di­ne, na ko­ja mo­že­mo pos­ta­vi­ti priklju­čke za ure­đenje ze­le­nih po­vrši­na i ko­ja zi­mi mo­gu da slu­že za čiš­ćenje sni­je­ga i po­si­panje so­li po uli­ca­ma - re­kao je Bil­bi­ja.

Vo­zi­la, me­ha­ni­za­ci­ja i opre­ma na­bavljeni su nov­cem op­šti­ne i pre­du­ze­ća, a za na­bav­ku re­ci­kla­žnog dvo­ri­šta Fond za za­šti­tu ži­vo­tne sre­di­ne RS do­ni­rao je 60.000 KM.

Bil­bi­ja je do­dao da su na­bavljena dva elek­tro­ci­kla u vri­je­dnos­ti 16.000 KM, ko­ja će ubrza­ti i ola­kša­ti po­sao čis­ta­či­ma uli­ca, kao i mul­ti­fun­kci­onal­na ma­ši­na za ko­šenje par­ko­va i čiš­ćenje sni­je­ga na tro­to­ari­ma. Elek­tri­čni bi­ci­kli sti­gli su iz Dan­ske. U zadnjem di­je­lu ima­ju ba­te­ri­ju, ko­ja se sva­ko­dne­vno pu­ni, a bez ba­te­ri­je se mo­gu ko­ris­ti­ti kao obi­čni bi­ci­kli.

- Ova­ko je mno­go la­kše i brže ne­go kad smo vu­kli kan­te. Ovi brzi bi­ci­kli mno­go su nam ola­kša­li po­sao i sa­da mo­že­mo ve­oma brzo sti­ći sa je­dnog na dru­gi kraj gra­da - re­kao je ra­dnik "Grad­ske čis­to­će" Pre­drag To­pić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana