Еколошка инспекција у Приједору: Затрпани отпадним гумама за које нема рјешења

Срна
Еколошка инспекција у Приједору: Затрпани отпадним гумама за које нема рјешења

Приједор - Еколошка инспекција града Приједора контролом вулканизера и привредних друштава, која као средства рада користе тешку механизацију, обухватила је 15 правних лица код којих је затечено и привремено депоновано 3.960 отпадних гума.

- Регистровани сервиси и друштва која обављају ђелатност тешког транспорта затрпани су отпадним гумама. Једногласни су да је одлагање старих гума велики проблем, јер их комунално предузеће не прихвата, као ни оператери са дозволом, јер су ограничени капацитетом - наведено је у информацији еколошке инспекције достављеној Форуму за безбједност заједнице града Приједора који је ово питање и покренуо.

Предузеће “Комуналне услуге” Приједор посједује дозволу за сакупљање и транспорт отпадних гума, али не и за складиштење и третман, а Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС доставило је списак 25 правних лица која управљају овом врстом отпада, али су она или престала обављати ту ђелатност или су ограничена капацитетом, те нико од њих није могао преузети отпадне гуме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана