ЕУ помаже пољопривредницима у Семберији

Љ. А.
ЕУ помаже пољопривредницима у Семберији

Бијељина - У оквиру Програма за опоравак од поплава који финансира ЕУ у Бијељини су јуче потписани уговори са 38 корисника пакета помоћи у области пољопривредне производње.

Замјеник резидентног представника УНДП-а у БиХ Сухроб Хошмухамедов, који је присуствовао потписивању уговора, рекао је да свеукупна инвестиција у оквиру овог програма помоћи у Бијељини, једном од најтеже погођених градова у поплавама 2014. године, износи око 11 милиона КМ, с тим што су у првој фази већ утрошена 8,2 милиона КМ.

Он је навео да је у оквиру прве фазе, која је трајала од 2014. до 2016. године, обновљено 900 кућа, 10 школа и два дијела водоводног система, а намјера је да у другој фази буду изграђене још 44 куће, те обновљено 120 домова.

- Потписали смо 38 уговора са пољопривредним произвођачима да бисмо им омогућили било услуге, било материјал за бољи рад у пољопривреди - рекао је Хошмухамедов. Драган Божић из Новог Насеља у Јањи један је од корисника пакета помоћи. Добио је пластеник у којем намјерава да производи поврће.

- То ће ми бити од користи јер сам у поплавама имао доста штете - рекао је Божић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана