Drvar će dobiti centar za socijalnu zaštitu

Srna
Drvar će dobiti centar za socijalnu zaštitu

Drvar - Dogovori o uspostavljanju centra za socijalnu zaštitu počeli su danas u Drvaru, koji je, uz Bosansko Grahovo, jedina opština u Livanjskom kantonu koja nema ovu ustanovu, rekla je Srni vršilac dužnosti načelnika drvarske opštine Dušica Runić.

“Centar za socijalnu zaštitu u Drvaru je izuzetno potreban, s obzirom na strukturu stanovništva, izraženu nezaposlenost, veliki broj starih i bolesnih koji su u stanju socijalne potrebe”, naglasila je Runićeva i dodala da probleme socijalne zaštite trenutno rješava Opštinska uprava u okviru svojih službi.

Ona je navela da se o otvaranju centra za socijalnu zaštitu u Drvaru razgovara sa predstavnicima Ministarstva rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih Livanjskog kantona i OEBS-a.

Prema njenim riječima, opština je planirala inicijalna sredstva u budžetu za otvaranje ove ustanove, a planira i prostor u kojoj će biti smještena.

Runićeva je istakla da će kantonalno Ministarstvo rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih biti nosilac projekta za izradu socijalne karte, koja je osnov za donošenje raznih odluka i kategorizaciju osoba u stanju socijalne potrebe.

Ona je napomenula da u Drvaru, gdje živi nešto više od 7.000 stanovnika, funkcioniše samo primarna zdravstvena zaština, Dom zdravlja koji radi u izuzetno teškim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana