Dragoljub Borojević: Borenović kumovao prevari PDP

Vedrana Kulaga
Dragoljub Borojević: Borenović kumovao prevari PDP

Banjaluka - Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović donio je lošu odluku za ovu stranku u Kneževu kada je dopustio da ga novoizabrani načelnik opštine i član tadašnjeg NDS-a Bore Škeljić izmanipuliše ponudom za koalicioni sporazum koji nije bilo moguće sprovesti.

Istakao je to bivši član PDP-a i odbornik u Skupštini opštine Kneževo Dragoljub Borojević koji nije htio da potpiše sporazum sa Škeljićem jer je stigla bolja ponuda iz SNSD-a. Razilaženje u stavovima sa stranačkom centralom uticalo je na Borojevićevu odluku da napusti PDP. Sve je počelo sastankom predstavnika PDP-a sa Škeljićem poslije lokalnih izbora 2012. godine kojem je prisustvovao i Borenović.

- Pričalo se o koalicijama na lokalnom nivou i zaključeno je da se Škeljiću da petnaestak dana da kada preuzme dužnost ponudi sporazum za koaliciju sa PDP-om. Borenović mu je tada rekao da će razgovarati i sa drugom stranom, odnosno sa SNSD-om i SDS-om - priča Borojević.

Ipak vlast je formirana bez PDP-a, a Škeljić ih se ponovo sjetio tek krajem juna prošle godine kada se na vidiku ukazala nova skupštinska većina sa SNSD-om i SDS-om na čelu.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom, izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana