Драгану потребан новац за храну и лијекове

Ц. М.
Драгану потребан новац за храну и лијекове

Приједор - Породица Кантар из Приједора апелује на грађане да позову “м:телов” хуманитарни број 1416 и тако донирају једну марку за лијечење њиховог сина Драгана, који болује од Кронове болести и тумора на танком цријеву.

Помајка Мара истиче да двадесетчетворогодишњи младић болује од неизљечиве болести, те да су му свакодневно потребни лијекови и дијетална храна за коју немају новца.

- Кронова болест је запаљење цријева, а Драган је болестан већ три године. Операција није заказана, али ако му се стање нагло погорша, љекар може рећи да сутра мора на операцију - објашњава Мара Кантар.

Према њеним ријечима, младић се лијечи на Војно-медицинској академији у Београду, а прегледе код приватног љекара плаћају из свог џепа.

- Доктору платимо и до 700 евра, па одлазимо у Београд кад прикупимо новац. Љекар је одличан, али је и сам одлазак у Београд скуп - наводи Драганова помајка.

У овој породици нико није запослен, а када отац, који је по струци грађевинац, нема повремених послова сналазе се како знају, јер и Мара болује од неколико различитих болести.

- Тешко се сналазимо за новац. Грађани осим на овај број могу и да нам донирају новац путем приједорског Удружења “Хљеб живота”, које нам помаже - навела је она.

Захвалила је донаторима из Мостара који су им недавно доставили пакет лијекова и подсјетила да је хуманитарни број активан до 30. априла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана