Драганa у болници због оронуле куће

Бранка Митровић
Драганa у болници због оронуле куће

Источно Сарајево - Драгана Терзић из Хан Пијеска, због здравствених тегоба проузрокованих тешким условима живота, примљена је јуче у Клиничко-болнички центар Касиндо.

Са њом је из Хан Пијеска пошла сестра Драженка, а испред болнице их је дочекао доктор Славко Ждрале, чиме се укључио у хуманитарну акцију коју је покренуо "Глас Српске".

- Оформљен је конзилијум, направићемо план дијагностичког поступка, урадићемо комплетне претраге. Надам се да ће Драгана изаћи одавде потпуно здрава. Уколико буде потребе, тражићемо мишљење стручњака из других центара - каже Ждрале и додаје да се нада да ће лијечење бити успјешно, али да је потребно вријеме и стрпљење.

Драгана и Драженка храбро се носе са тешким условима живота у трошној дрвеној кућици у мјесту Црна ријека. Прве комшије су удаљене километрима и ријетко их виђају, али их зато редовно "посјећују" звијери из шуме. Да би дошле до Гимназије, сестре у једном правцу пређу и по седам километара, и уз све то стигну да брину и о обољелим родитељима.

- Драгана је у децембру 2013. године лијечена у овој установи од акутне инфективне мононуклеозе. Болест је била у закасњелој фази, што сада могу и разумјети. Удаљеност од здравствене установе и дуго пјешачење до школе утицали су да се пролонгира лијечење. Тешки услови живота нису погодни ни за њихову животну доб, а ни за Драганину болест - истакла је доктор Жанка Еранович.

Болест храбре сестре Терзић бацила је у други план оронулу кућицу у којој живе. Мокри зидови хладне и трошне куће могу само додатно да закомпликују ионако нарушено Драганино здравље. Начелник општине Хан Пијесак Љубивоје Шупић обезбиједио је превоз до Источног Сарајева, а као доктор и лично се укључио у акцију. Пакети помоћи које је Терзићима уручио "Глас Српске" сестрама Драженки и Драгани дао је наду да за њих долазе љепши дани.

Међутим, живот испод крова који прокишњава и у кући кроз коју шиба оштар вјетар узима свој данак и упозорава да вријеме истиче, па је дјевојчицама хитно потребан топли дом.

Жиро-рачун

Сви људи добре воље који желе да помогну Драженки, Драгани и њиховим родитељима Миланку и Стани могу да уплате новац. Девизни рачун број: БА395620128118758384 отворен је код НЛБ Развојне банке на име Миланко (Обрен) Терзић, Каралула бб, 71360 Хан Пијесак.

Рачун у КМ број 562-012-80750257-40 отворен је код НЛБ Развојне банке на име Миланко Терзић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана