Dragan Radić pobjednik džipijade u Maslovarama

Srna
Dragan Radić pobjednik džipijade u Maslovarama

Kotor Varoš - Dragan Radić iz Teslića pobjednik je jubilarne pete džipijade u Maslovarama, kod Kotor Varoši, koja je okupila preko 20 takmičara u tri kategorije.

Radić je ponovio uspjeh od prošle godine, a drugo i treće mjesto u trci džipova osvojili su domaći takmičari Borko Božičković i Miroslav Petrušić.


“Uspio sam na željeni način savladati stazu punu izazova, jer je bilo dosta oštrih uspona i krivina, a u ciljnoj ravnini je bilo presudno ubrzanje terenca”, istakao je Radić.

U ekstremnim uslovima na dva točka se najbolje snašao Željko Ristikić iz Teslića, koji je iza sebe ostavio Igora Blagojevića i Filipa Ivanjića.

U kategoriji motora četvorotočkaša najbrži je bio Boban Lazić, drugo mjesto zauzeo je Branislav Kršić, a treći je bio Rajko Bebić.

Džipijada je okupila takmičare iz Kotor Varoša i susjednih opština, koji su ljubiteljima adrenalina na točkovima ponudili spektakl, a za odličnu organizaciju pobrinuli su se Auto-moto klub “Borja-Borci” i Lovačko udruženje “Jelovka” iz Maslovara.

Pehare, diplome i novčane nagrade pobjednicima uručio je u ime organizatora predsjednik lovačkog udruženja Slobodan Župljanin.

“Dobili smo obećanje Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske da ovu manifestaciju podignemo na još veći nivo, kako bi vozači naredne godine ovdje vozili za bovdove”, rekao je Župljanin.

Prema njegovim riječima, staza ispunjava sve neophodne uslove za organizaciju profesionalnih trka.

“Još jednom se pokazalo da je ovo jedna od najboljih manifestacija u Kotor Varošu koja iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika i gledalaca”, rekao je Župljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana