Донаторско вече у Градишкој за помоћ ментално недовољно развијеним лицима

Срна
Донаторско вече у Градишкој за помоћ ментално недовољно развијеним лицима

Градишка - Више од 200 донатора и стотињак представника удружења родитеља дјеце са посебним потребама из Србије, Словеније, Хрватске, Републике Српске и Федерације БиХ учествовало је на донаторској вечери у Градишци, коју је организовало Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима из те општине.

Донаторској вечери, која је одржана синоћ, присуствовали су и предствиници Града Велико Градиште из Србије који је градишком удружењу поклонило 50 ваучера за седмодневни боравак дјеце са посебним потребама на Сребрном језеру.

Удржење за помоћ недевољно развијеним лицима из Градишке од других удужења из Србије добило је ваучере и за боравак на Копаонику, Златару и Јошничкој бањи.

Те ваучере градишко удружење је поклонило дјеци са посебним потребама из Косовске Митровице, а 11. јануара уручиће их предсједник Удржења за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов.

Арлов је захвалио градишком Удржењу и општини Градишка на исказаној хуманости и подсјетио да је у току хуманитарна акција за обољелу дјецу са Косова и Метохије и да сви који желе да помогну могу да позову хуманитарни број 1412.

Он је истакао да је ријеткост да се, као у Градишци, на једном месту окупи толико хуманих људи који су много помогли онима којима је то најпотребније.

Предсједник Удружења Драгослав Шиник рекао је да је удружење имало успјешну годину иза себе и да су искористили прилику да се захвале свима који су подржали њихове активности.

Он је као посебно истакао организацију Првог међународног дружења дјеце са посебним потребама, које је одржано 26. и 27. маја у Доњим Подградцима уз присуство око 1.500 дјеце и њихових родитеља са цијелог подручја бивше Југославије.

Шиник је навео да очекује да ће Друго међународно дружење 11. и 12. маја наредне године у Доњим Подградцима посјетити око 2.500 дјеце са посебним потребама.

Замјеник начелника општине Градишка Драгана Илић истакла је да локална заједница подржава рад Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима и захвалила им што чине огромне напоре да помогне дјеци са посебним потребама, али и свим хуманим људима који им у том помажу.

Илићева је додала да је Прво међународно дружење дјеце са посебним потребама било једна од намасовнијих манифестација у Градишци и да се нада да ће то дружење постати традиционално.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана