Dom zdravlja Srbac: Klik uputnica za ljekarski pregled

Cvija Mrkonjić
Dom zdravlja Srbac: Klik uputnica za ljekarski pregled

Srbac - Dom zdravlja Srbac maksimalno će skratiti vrijeme čekanja pacijenata, jer će iduće sedmice zaživjeti sistem koji omogućava naručivanje na pregled putem interneta.

Direktor ove ustanove Saša Jovičić kaže da su se na taj korak odlučili da bi smanjili sve veće gužve u hodnicima.

- Ljekarima dolazi mnogo pacijenata koji se iz raznih razloga nisu uspjeli zakazati, a imaju potrebu da obave hitan ljekarski pregled. Mnogi od njih zbog posla i obaveza nemaju vremena da dođu i zakažu pregled zbog čega uvodimo tu mogućnost putem interneta. Nabavili smo najnoviji elektronski program koji smo platili vlastitim novcem - istakao je Jovičić i dodao da je formiran tim za preglede nezakazanih pacijenata.

Jovičić je rekao da su krajem prošle godine uveli i elektronsko naručivanje za laboratoriju, u sklopu kojeg svaki pacijent dobije termin za davanje uzorka, čime se izbjegava gužva u čekaonicama i olakšava rad medicinskog osoblja.

- Već se pokazalo da je to bio dobar potez, jer su redovi drastično manji i sada to proširujemo i na ostale sektore - istakao je Jovičić.

Da bi bio unaprijeđen rad laboratorije, nedavno je nabavljen novi biohemijski aparat, koji će podići kvalitet pružanja usluga. Pored biohemijskih analiza moći će se raditi i drugi testovi, koji će koristiti pacijentima, među kojima su i oni koji redovno prate nivo glukoze u krvi.

- Aparat smo nabavili od ušteđevine, što je rezultat dobrog poslovanja naše ustanove. Uspjeli smo da prikupimo novac i za kupovinu novog kombija za svakodnevni prevoz 15 pacijenata na hemodijalizu u Laktaše koji će biti mnogo komforniji nego naše staro vozilo - rekao je Jovičić.

Primarijusi

Saša Jovičić je izrazio zadovoljstvo zbog odluke ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića da tri ljekara srbačkog Doma zdravlja imenuje zvanjem primarijus. Riječ je o specijalisti ginekologije i akušerstva doktoru Branki Nedić-Vidović, doktoru stomatologije Radivoju Vraniću i specijalisti opšte medicine Željku Rodiću. Jovičić je rekao da je ovo priznanje za cijeli kolektiv, jer predstavlja dokaz kvalitetnog rada na unapređenju zdravstvene zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana