Дом здравља Србац: Клик упутница за љекарски преглед

Цвија Мркоњић
Дом здравља Србац: Клик упутница за љекарски преглед

Србац - Дом здравља Србац максимално ће скратити вријеме чекања пацијената, јер ће идуће седмице заживјети систем који омогућава наручивање на преглед путем интернета.

Директор ове установе Саша Јовичић каже да су се на тај корак одлучили да би смањили све веће гужве у ходницима.

- Љекарима долази много пацијената који се из разних разлога нису успјели заказати, а имају потребу да обаве хитан љекарски преглед. Многи од њих због посла и обавеза немају времена да дођу и закажу преглед због чега уводимо ту могућност путем интернета. Набавили смо најновији електронски програм који смо платили властитим новцем - истакао је Јовичић и додао да је формиран тим за прегледе незаказаних пацијената.

Јовичић је рекао да су крајем прошле године увели и електронско наручивање за лабораторију, у склопу којег сваки пацијент добије термин за давање узорка, чиме се избјегава гужва у чекаоницама и олакшава рад медицинског особља.

- Већ се показало да је то био добар потез, јер су редови драстично мањи и сада то проширујемо и на остале секторе - истакао је Јовичић.

Да би био унапријеђен рад лабораторије, недавно је набављен нови биохемијски апарат, који ће подићи квалитет пружања услуга. Поред биохемијских анализа моћи ће се радити и други тестови, који ће користити пацијентима, међу којима су и они који редовно прате ниво глукозе у крви.

- Апарат смо набавили од уштеђевине, што је резултат доброг пословања наше установе. Успјели смо да прикупимо новац и за куповину новог комбија за свакодневни превоз 15 пацијената на хемодијализу у Лакташе који ће бити много комфорнији него наше старо возило - рекао је Јовичић.

Примаријуси

Саша Јовичић је изразио задовољство због одлуке министра здравља и социјалне заштите РС Драгана Богданића да три љекара србачког Дома здравља именује звањем примаријус. Ријеч је о специјалисти гинекологије и акушерства доктору Бранки Недић-Видовић, доктору стоматологије Радивоју Вранићу и специјалисти опште медицине Жељку Родићу. Јовичић је рекао да је ово признање за цијели колектив, јер представља доказ квалитетног рада на унапређењу здравствене заштите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана