Dom kulture u Nevesinju do septembra u novom sjaju

Srna
Dom kulture u Nevesinju do septembra u novom sjaju

Nevesinje - Rekonstrukcija nevesinjskog Doma kulture je počela, a finansira se od donacije od 150.000 evra, koju je prilikom posjete Hercegovini obećao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je načelnik te opštine Milenko Avdalović.

On je kazao da je novac već operativan i da se prije desetak dana ušlo u projekat rekonstrukcije i dogradnje aneksa Doma kulture, tako da će, osim kino-sale, objekat imati pomoćne prostorije, garderobu za glumce, aperitiv bar, te novi ulaz sa gradskog trga.

- U rekonstrukciju Doma kulture, pored ovih 300.000 KM od Vlade Srbije, uložićemo i 200.000 KM koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske, tako da će građani Nevesinja imati reprezentativan objekat i mislim da će radovi biti završeni do septembra - istakao je Avdalović.

On je dodao da je namjera da na otvaranje Doma kulture bude pozvano rukovodstvo Republike Srpske i Republike Srbije, te da se zahvali predsjedniku Srbije i Vladi Srbije, koja je ispunila obećanje, jer je ovo jedna od najvećih donacija koja je stigla u Nevesinje, a iz Srbije sigurno najveća.

Avdalović je najavio da će naredne godine u rekonstruisanom Domu kulture biti održana svečana akademija i niz događaja povodom obilježavanja 800 godina pominjanja grada Nevesinja i 800 godina Zahumsko-hercegovačke eparhije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana