Dodik u Čitluku: Za rekonstrukciju crkve 50.000 KM

RTRS
Dodik u Čitluku: Za rekonstrukciju crkve 50.000 KM

Kozarska Dubica - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položio je juče vijence na spomen obilježje palim borcima Vojske Republike Srpske u Čitluku kod Kozarske Dubice.

Predsjednik Srpske doniraće 50.000 KM za rekonstrukciju crkve Prepodobne majke Paraskeve u Čitluku, izgrađene 1880. godine.

On je rekao da je za njenu rekonstrukciju potrebno 60.000 KM i da će u naredne dvije sedmice sa računa predsjednika Republike uplatiti 50.000 KM. Dodik je prvi predsjednik koji je posjetio ovaj hram.

Predsjednik Srpske je najavio i asfaltiranje puta, te pomoć farmerima.

- Znam da je problem i put, vidim u kakvom je stanju, i iskoristiću prvu priliku da naložim njegovu rekonstrukciju i asfaltiranje dijela makadama tokom ove i sljedeće godine - naveo je Dodik i istakao da u ovom kraju žive vrijedni ljudi koji se uglavnom bave poljoprivredom.

Obraćajući se mještanima Čitluka, Dodik je poručio da je Republika Srpska, uprkos svim izazovima, stabilna i jaka.

- Činjenica da smo konačno došli kod vas govori da imamo snagu i mogućnosti da nešto uradimo. Predlažem da prvi posao bude asfaltiranje dva i po kilometra makadamskog puta - rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je svih ovih godina odbila sve političke napade, ali se u političkom smislu nije lako nositi sa svima koji žele da ona nestane.

- Ovaj narod istinski hoće i razumije pitanje slobode koja je za njega najvažnija. Da smo imali državu za vrijeme Drugog svjetskog rata ne bi nam se desio Jasenovac, kako nam se desio, pa je devastirao sve ove krajeve - rekao je on.

Dodik je naglasio da se ne smije odustati od Republike Srpske, koja je dio ispravljene istorijske nepravde prema Srbima.

- Jedino jaka Republika Srpska ima smisla - poručio je predsjednik Srpske.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je Milorad Dodik prvi predsjednik koji je došao u Čitluk i posjetio crkvu Prepodobne majke Paraskeve. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana