Додик у Читлуку: За реконструкцију цркве 50.000 КМ

РТРС
Додик у Читлуку: За реконструкцију цркве 50.000 КМ

Козарска Дубица - Предсједник Републике Српске Милорад Додик положио је јуче вијенце на спомен обиљежје палим борцима Војске Републике Српске у Читлуку код Козарске Дубице.

Предсједник Српске донираће 50.000 КМ за реконструкцију цркве Преподобне мајке Параскеве у Читлуку, изграђене 1880. године.

Он је рекао да је за њену реконструкцију потребно 60.000 КМ и да ће у наредне двије седмице са рачуна предсједника Републике уплатити 50.000 КМ. Додик је први предсједник који је посјетио овај храм.

Предсједник Српске је најавио и асфалтирање пута, те помоћ фармерима.

- Знам да је проблем и пут, видим у каквом је стању, и искористићу прву прилику да наложим његову реконструкцију и асфалтирање дијела макадама током ове и сљедеће године - навео је Додик и истакао да у овом крају живе вриједни људи који се углавном баве пољопривредом.

Обраћајући се мјештанима Читлука, Додик је поручио да је Република Српска, упркос свим изазовима, стабилна и јака.

- Чињеница да смо коначно дошли код вас говори да имамо снагу и могућности да нешто урадимо. Предлажем да први посао буде асфалтирање два и по километра макадамског пута - рекао је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска је свих ових година одбила све политичке нападе, али се у политичком смислу није лако носити са свима који желе да она нестане.

- Овај народ истински хоће и разумије питање слободе која је за њега најважнија. Да смо имали државу за вријеме Другог свјетског рата не би нам се десио Јасеновац, како нам се десио, па је девастирао све ове крајеве - рекао је он.

Додик је нагласио да се не смије одустати од Републике Српске, која је дио исправљене историјске неправде према Србима.

- Једино јака Република Српска има смисла - поручио је предсједник Српске.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић рекао је да је Милорад Додик први предсједник који је дошао у Читлук и посјетио цркву Преподобне мајке Параскеве. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана