Додик у Бијељини уручио кључеве стана породици несталог борца

Срна
Додик у Бијељини уручио кључеве стана породици несталог борца

Бијељина - Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је вечерас у Бијељини кључеве новог стана од 78 квадрата породици Мире Пиљић, супруге несталог борца и мајке ратног војног инвалида, који јој је додијељен на иницијативу народног посланика Војина Митровића и фирме "ЦМ трејд" из Бијељине.

Додик је пожелио петочланој породици Пиљић да проживе у овом стану своје добре и сретне дане и да се породица прошири.


"За мене је ово био један од бољих тренутака, морамо да станемо понекад, да се осврнемо око себе, да видимо људе који су за Републику Српску дали оно најважније што су имали, да са њима будемо у свему и да им помогнемо", нагласио је Додик.

Он је захвалио људима који су имали тај ниво социјалне и друштвене, патриотске одговорности да се на овај начин ангажују и помогну породици Пиљић.

"Ово ће све за мјесец дана бити опремљено новим намјештајем и онда ће породица моћи да се усели. Ја бих волио да нико нема никакав проблем, али то је немогуће и ово је неки мали трачак среће који видимо у породици и сатисфакција за много ствари", рекао је Додик.

Митровић је рекао да су фирма "ЦМ трејд" и он покренули иницијативу да збрину једну породицу погинулог борца.

"Видимо сада да смо нашли праву породицу којој је овај простор био неопходан јер је њих петоро живјело у 39 квадрата. Ми смо у овом случају додијелили 78 квадрата. Наша обавеза у наредних мјесец дана јесте да овај простор опремимо и да породица усели и почне срећнији живот", навео је Митровић.

Саша Ковачевић из фирме "ЦМ трејд" рекао је да је Војин Митровић дао зелено свјетло да се иде у реализацију идеје о додјели стана породици погинулог борца.

"Предсједник Додик је то подржао и дошли смо до тога заједничким снагама да збринемо једну породицу", додао је Ковачевић.

Мира Пиљић захвалила је предсједнику Додику и свима који су учествовали у реализацији ове идеје.

"Драго ми је да је неко препознао, да је неко видио гдје ми живимо", рекла је она и додала да је прије овога "20 година куцала на затворена врата".

Уручивању кључева породици Пивић присуствовала је и премијер Републике Српске Жељка Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана