Dodik otvorio nadvožnjak u naselju Pećani

Srna
Dodik otvorio nadvožnjak u naselju Pećani

Prijedor - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Prijedoru otvorio novi nadvožnjak, jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u gradu na Sani.

"Držim se one da političari vrijede onoliko koliko obećaju i šta ostavljaju iza sebe, a mi ostavljamo ovo iza sebe", rekao je Dodik u obraćanju zvanicama na svečanosti otvaranja nadvožnjaka.


On je istakao da je riječ o kapitalnom objektu, dugo očekivanom u Prijedoru, da on ne može biti predmet različitih gledanja, da su Vlada Republike Srpske i grad Prijedor sarađivali na mnogim projektima i da će to i nastaviti.

Prema Dodikovim riječima, vlast Republike Srpske i grad Prijedor zajednički su koncipirali i razvijaju u fazama projekat izgradnje auto-puteva koji će povezati Prijedor i Banjaluku.

"To više nije samo ideja nego i konkretan predmet razgovora kineskih partnera i kompanija koje imaju namjeru da s nama zajedno projektuju, izvedu i izgrade taj put, a u okviru toga je čitava dionica izgradnje magistralnog puta koji bi trebalo da poveže Dubicu i Prijedor i dalje prema granici s Hrvatskom. To je ono što ćemo činiti u narednom vremenu", naveo je Dodik.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da će ovaj nadvožnjak lakše i brže povezati ljude sa svojim odredištima kako u susjednim lokalnim zajednicama, tako i sa naseljima unutar Prijedora.

"Samo oni koji ne vole Prijedor ili oni koji se ne razumiju u saobraćaj ili, još gore, oni koji su zluradi mogu reći nije to trebalo, a možda kažu i oni koji ne hodaju kroz Prijedor ili oni koji izmišljaju, a ne razmišljaju", rekao je Pavić.

On je naveo da je grad Prijedor finansirao studije i uklanjanje objekata, što je izvedeno bez ijednog sudskog spora, odnosno dogovorom.

"I ti ljudi su razumjeli potrebu za ovim nadvožnjakom i jako dobro se ponijeli prema potrebama svoga grada", dodao je Pavić.

Direktor "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić rekao je da je predmet projekta bilo povezivanje administrativnog centra Prijedora sa magistralnim putem Prijedor-Novi Grad radi rasterećenja saobraćaja u gradu i približavanja grada magistralnim putevima.

Nadvožnjak dug 155 metara, širok 12 i visok sedam metara koštao je 3.673.674 KM. Izgrađen je preko željezničke pruge i magistralnog puta Prijedor-Novi Grad, zajedno sa pristupnim saobraćajnicama u naseljima Pećani i Donja Puharska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana