Додијељене награде најмлађим грађанима Источног Новог Сарајева

Срна
Додијељене награде најмлађим грађанима Источног Новог Сарајева

Источно Сарајево - У Источном Новом Сарајеву вечерас је одржана девета "Конференција беба" на којој су додијељене награде бебама рођеним ове године.

У категорији "најмлађа беба" награђени су Јана Јовичић и Георгина Нишић, у категорији "најстарија беба" награђен је Виктор Шкрба, а у категорији "беба са највише браће и сестара" близанци Јован и Душан Јованчић и Новак Нишић.


Награде у категорији "остале најмлађе бебе" добили су Милица Млађен, Вукша Секулић и Георгије Ристић, те близанци Јована и Иван Батинић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да ова локална заједница биљежи највећу стопу наталитета у Српској од 9,2 промила.

"Једино ми и Бањалука имамо позитиван природни прираштај. Добро да се у општини далеко више рађа него што умире, те да далеко више људи долази да живи у општину, него што одлази из ње, тако да имамо двоструке позитивне ефекте", истакао је Ћосић.

Ћосић је напоменуо да је парк "Гаврило Принцип", у којој је одржана "Конференција беба", симбол урбаног дијела општине.

"Радимо на саобраћајницама, расвјети, изградњи игралишта у руралним дијеловима, ових дана направили смо сет услова за изградњу професионалне зоне за смјештај привредних субјеката", појаснио је Ћосић.

Он је напоменуо да је општина уложила годишњи буџет у инфраструктуру центра урбаног дијела, а ове године још један у руралне дијелове.

"Око три милиона КМ уложили смо у инфраструктурне пројекте, а међу њима су и жмеканиж пројекти као што је жКонференција бебаж. Све што радимо је с циљем подршке политици која доводи до тога да се људи осјећају да живе у једној напредној средини", каже Ћосић.

Ћосић истиче да је општина Источно Ново Сарајево пожељна за живот, те да на то, осим географских добрих предуслова, утиче и то да се општина плански и организовано развија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана