Dobra saradnja crkve i kantonalne vlade u Tuzli

Srna
Dobra saradnja crkve i kantonalne vlade u Tuzli

Tuzla - Predstavnici Srpske pravoslavne crkve /SPC/ Tuzla i Vlade Tuzlanskog kantona konstatovali su danas u Tuzli da je dobra dosadašnja saradnja Crkve i kantonalne Vlade.

Na prijemu, koji je za sveštenike SPC Tuzla organizovao premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, rečeno je da, osim godišnje podrške vjerskim zajednicama koja se definiše kao posebna stavka u budžetima kantona, Vlada Tuzlanskog kantona u skladu sa potrebama i mogućnostima interventno odobrava sredstva za realizaciju pojedinačnih projekata.


Tokom sastanka razgovarano je i o povratku građana srpske nacionalnosti na područje Tuzlanskog kantona, te istaknuta veoma dobra saradnja Crkve i Ministarstva rada, socijalne politike i povratka Tuzlanskog kantona.

Na prijemu je rečeno da će projekti koji su planirani za ovu godinu početi da se realizju za petnaestak dana, objavljeno je na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

"U narednim danima očekujemo da se u sistem unesu podaci iz operativnog plana budžeta, tako da ćemo uskoro krenuti u realizaciju aktivnosti koje su sa vjerskim zajednicama već ranije dogovorene za ovu godinu", rekao je Suljkanović.

Sveštenici SPC u Tuzli Miloš Trišić i Spasoja Radovanović izrazili su zahvalnost za dosadašnju podršku Vlade Tuzlanskog kantona aktivnostima SPC, kao i za iskazanu volju da se zajedničkim snagama radi na stvaranju preduslova za bolji i napredniji život svih građana Tuzlanskog kantona, navedeno je na portalu Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana