Добра сарадња цркве и кантоналне владе у Тузли

Срна
Добра сарадња цркве и кантоналне владе у Тузли

Тузла - Представници Српске православне цркве /СПЦ/ Тузла и Владе Тузланског кантона констатовали су данас у Тузли да је добра досадашња сарадња Цркве и кантоналне Владе.

На пријему, који је за свештенике СПЦ Тузла организовао премијер Тузланског кантона Јакуб Суљкановић, речено је да, осим годишње подршке вјерским заједницама која се дефинише као посебна ставка у буџетима кантона, Влада Тузланског кантона у складу са потребама и могућностима интервентно одобрава средства за реализацију појединачних пројеката.


Током састанка разговарано је и о повратку грађана српске националности на подручје Тузланског кантона, те истакнута веома добра сарадња Цркве и Министарства рада, социјалне политике и повратка Тузланског кантона.

На пријему је речено да ће пројекти који су планирани за ову годину почети да се реализју за петнаестак дана, објављено је на порталу Владе Тузланског кантона.

"У наредним данима очекујемо да се у систем унесу подаци из оперативног плана буџета, тако да ћемо ускоро кренути у реализацију активности које су са вјерским заједницама већ раније договорене за ову годину", рекао је Суљкановић.

Свештеници СПЦ у Тузли Милош Тришић и Спасоја Радовановић изразили су захвалност за досадашњу подршку Владе Тузланског кантона активностима СПЦ, као и за исказану вољу да се заједничким снагама ради на стварању предуслова за бољи и напреднији живот свих грађана Тузланског кантона, наведено је на порталу Владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана