Добојске одборнике чувала полиција, градоначелник добио јединицу и неоправдан час

ATV
Добојске одборнике чувала полиција, градоначелник добио јединицу и неоправдан час

Добој - Атмосфера на граници инцидента на првој овогодишњој сједници добојске скупштине.

Одборнике који су засједали иза закључаних врата, чувала је полиција, а обезбјеђење је било и на улазу у тоалет. До трибуна који су расправљали о школи Доститеј Обрадовић тако нису могли њени запослени. Сат су у ходнику чекали дозволу да се обрате и кажу шта имају о оптужбама за националну нетрпељивост којим их је почастио први човјек града.

"Ми смо за то вријеме док смо чекали овдје одржали час лијепог понашања што се не може рећи за градоначелника. Зато што прича неистине о нама и колеге можете му уписати јединицу из лијепог понашања такође и за неоправдан час, такође и предсједнику скупштине, пошто није ту можемо причати и о оцјењивању из демократије и људских права, хоћемо писати јединицу", рекао је Дарио Ђурић, предсједник Школског одбора ЈУ ОШ "Доситеј Обрадовић".

Јединице нису забољеле градске оце. Прозвани се нису појавили на засједању, али је већина усвојила закључак да се покрене иницијатива за смјену директора школе уз образложење зашто запослени не могу у салу.

"Обзиром да је скупштинаска сала ограничена бројем мјеста и присуством нисмо могли да омогућимо присуство. Што се тиче обраћања које сте споменули на колегијуму речено је да је начело ефикасности ове сједнице и да са 75 тачака није могуће обраћање једног од представника школе", казао је  Милош Букејловић, потпредсједник Скупштине Града Добој (СДС).

Прича о национализму тако је добила епилог у закључку да ресорно министарство покрене иницијативу за смјену директора. То је, тврди Ведран Глигорић, и био циљ власти.

"Али немојте мијешати наставнике у то и пришиват неком етикету национализма. Слободно тражите моју смјену али немојте невине људе оптуживат због својих јефтиних политичких интереса. Ово је страшно", казао је Ведран Глигорић, одборник СП и директор ЈУ ОШ "Доситеј Обрадовић".

Сијевале су варнице, опомене, па чак и одузимање ријечи. Све са циљем, тврде социјалисти, да се испровоцирају и изазову инциденте.

"Ми знамо да је постојао сценарио да се покуша изазвати физички сукоб у општини, било са нама било са представницима запослених из школског одбора или родитеља из школе да би се на одређен начин прикрило и попеглало незаконито понашање скупштине и градоначелника", рекао је Срђан Тодоровић, одборник Социјалистичке партије.

Рату социјалиста и власти због школе ту није крај, јер први најављују кривичне пријаве, други траже и смјену директора шимског газдинства које такође води социјалиста. Одборници владајуће већине предвођене СДС-ом о томе али и о још 70 тачака ни ријечи. Замјеник градоначелника пред новинаре није хтио под изговором да пости. Нервозе зато није мањкало па је сметала и наша камера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана