Doboj: Voda za 42.000 građana

D. D.
Doboj: Voda za 42.000 građana

Doboj - Pumpna stanica “Luke” u Doboju, koja je oštećena u majskim poplavama, a čijim se osposobljavanjem omogućuje snabdijevanje vodom 42.000 građana, te rad oko 1.200 malih i srednjih preduzeća, ponovo je u punom pogonu.

Pumpna stanica, koja je otvorena u petak, rekonstruisana je u okviru projekta obnove infrastrukture s ciljem ekonomskog jačanja zajednica - CESTA u iznosu od 460.000 KM.

Zamjenik direktora “Vodovoda” Živko Erceg rekao je da je ovim novcem ugrađena najsavremenija oprema, a oštećena pumpna stanica je nadograđena.

- Učešće Američke agencije za međunarodni razvoj u ovom projektu je 360.000 KM, a grada Doboj i “Vodovoda” 100.000 KM - rekao je predstavnik humanitarne organizacije CRS BiH, koja realizuje projekat, Mark de Silva.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je tokom otvaranja ove stanice istakao da je od poplava do danas u obnovu grada Doboja uloženo oko 16 miliona KM donatorskih sredstava. On je dodao da se u narednom periodu očekuje nastavak realizacije i ostalih projekata, među kojima je zaštita grada Doboja od rijeke Bosne.

Borci

Na pitanje novinara kada će biti održan sastanak sa predstavnicima Gradske boračke organizacije, Obren Petrović je odgovorio da će biti održan u ponedjeljak ili utorak. On je izrazio nadu da će nesporazumi biti prevaziđeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana