Добој: Вода за 42.000 грађана

Д. Д.
Добој: Вода за 42.000 грађана

Добој - Пумпна станица “Луке” у Добоју, која је оштећена у мајским поплавама, а чијим се оспособљавањем омогућује снабдијевање водом 42.000 грађана, те рад око 1.200 малих и средњих предузећа, поново је у пуном погону.

Пумпна станица, која је отворена у петак, реконструисана је у оквиру пројекта обнове инфраструктуре с циљем економског јачања заједница - CESTA у износу од 460.000 КМ.

Замјеник директора “Водовода” Живко Ерцег рекао је да је овим новцем уграђена најсавременија опрема, а оштећена пумпна станица је надограђена.

- Учешће Америчке агенције за међународни развој у овом пројекту је 360.000 КМ, а града Добој и “Водовода” 100.000 КМ - рекао је представник хуманитарне организације CRS БиХ, која реализује пројекат, Марк де Силва.

Градоначелник Добоја Обрен Петровић је током отварања ове станице истакао да је од поплава до данас у обнову града Добоја уложено око 16 милиона КМ донаторских средстава. Он је додао да се у наредном периоду очекује наставак реализације и осталих пројеката, међу којима је заштита града Добоја од ријеке Босне.

Борци

На питање новинара када ће бити одржан састанак са представницима Градске борачке организације, Обрен Петровић је одговорио да ће бити одржан у понедјељак или уторак. Он је изразио наду да ће неспоразуми бити превазиђени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана