Doboj: Uručeni vaskršnji paketi za štićenika Prijateljske kuće

Srna
Doboj: Uručeni vaskršnji paketi za štićenika Prijateljske kuće

Doboj - Članice Aktiva žena SNSD-a Doboj danas su povodom Vaskrsa uručile štićenicima Doma za nezbrinutu djecu "Prijateljska kuća" prehrambene i higijenske pakete.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Jasna Lukić najavila je da će djeci školskog uzrasta koja su smještena u Domu obezbijediti i knjige za narednu školsku godinu, saopšteno je iz dobojskog Aktiva žena.


"Dom i njegovi štićenici zaslužuju svaku pažnju i bolju finansijsku podršku gradske vlasti. Nedopustivo je da lokalna zajednica ovoj humanoj ustanovi daje podršku samo za troškove za struju i grijanja", rekla je Lukićeva, koja je bila u delegaciji koja je posjetila Dom za nezbrinutu djecu.

Članica delegacije i rukovodilac dobojske Filijale za zapošljavanje Sandra Tatić kaže da će Vlada Srpske i ove godine usvojiti programa stimulisanja zapošljavanja pripravnika sa srednjom i visokom stručnom spremom, te da vjeruje da će u skladu sa iskazanim potrebama poslodavaca zaposlenje naći i djeca koja su, pod brigom ovog doma, završila srednju školu.

Holanđanka Marliz Van Hofen, koja je osnovala "Prijateljsku kuću", ističe da je uložen veliki trud, ljubav i razumijevanje za smještaj djece, njihovo vaspitanje i školovanje, a da je osnovna misija ovog doma da djecu bez roditeljskog staranja izvede na pravi put.

"Kuća prijateljstva opstaje i funkcioniše, zahvaljujući donacijama iz Holandije i ljudi dobre volje ali je potrebna značajnija institucionalna podrška šire društvene zajednice", saopšteno je iz Aktiva žena SNSD-a Doboj.

U Domu za nezbrinutu djecu "Prijateljska kuća" do sada je prošlo 50 štićenika, a trenutno je smješteno deset, od čega osam školskog uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana