Doboj: Opštinari i IZ iseljavaju apoteku

Dijana Dujić
Doboj: Opštinari i IZ iseljavaju apoteku

Doboj - Deložacija apoteke "Medika" u Doboju, koja je bila najavljena za juče, odgođena je nakon što su Gradska uprava i vlasnik te ustanove postigli dogovor o iseljenju iz objekta.

 

Objekat u kojem se nalazi apoteka, čiji je vlasnik Nada Đurović, u međuvremenu je od Gradske uprave kupila dobojska Islamska zajednica, poslije čega je naložena deložacija "Medike".

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u Gradskoj upravi Slavko Kovačević je istakao da je dogovoreno da Đurovićeva sama iznese lijekove, nakon čega će ključeve predati Gradskoj upravi.

- Želim da spasim lijekove. Zar treba da prepustim da lijekovi završe na smetljištu - kazala je Đurovićeva, koja ne može da vjeruje šta ju je snašlo.

Ona je ispričala da je zakupac objekta od 2011. godine i da je u njegovo opremanje uložila oko 18.000 KM. Đurovićeva kaže da je željela da otkupi objekat, ali bezuspješno.

- Nakon tri licitacije na kojima sam se jedino ja pojavila rečeno mi je da je od februara prošle godine vlasnik objekta Islamska zajednica u Doboju. Očigledno je da je riječ o nekom internom dogovoru - kazala je Đurovićeva.

Ona je istakla da su joj u Islamskoj zajednici rekli da oni ne mogu ništa da kupe.

- Na suđenju je čak advokat Islamske zajednice donio priznanicu, što je nezakonito - navodi Đurovićeva.

Ona kaže i da je Gradska uprava trebalo da uzme u obzir njena ulaganja u poslovni prostor, ali da su se oglušili.

- Dugovanja koja imaju prema meni trebalo je da budu "prebijena" kroz kiriju. Prevarena sam, jer su mi rekli da ćemo to srediti tako što ću plaćati 50 odsto zakupnine, koja iznosi 590 KM sa PDV-om do isteka vrijednosti ulaganja. Tražim da mi vrate ono što sam uložila. Digla sam kredit da bih završila ovaj prostor - istakla je Đurovićeva.

U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove su rekli da je objekat lani prodat na licitaciji.

Imam

Glavni imam dobojskog Medžlisa Bajro Džafić kazao je da je Islamska zajednica kupila objekat od grada slobodnom prodajom, ali da nisu uvedeni u njega, zbog čega je najavio i mogućnost podizanja tužbe protiv Gradske uprave. Džafić tvrdi da je prisustvovao licitacijama i da za to ima dokumentaciju.

- Đurovićevoj smo nudili da se dogovorimo o daljoj saradnji, ali je odbila. Objekat smo legalno kupili jer smo na licitaciji ponudili veću cijenu od nje - istakao je Džafić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana