Doboj: Košarkaški turnir 20 godina mira

Srna
Doboj: Košarkaški turnir 20 godina mira

Doboj - U Doboju je danas održan turnir u košarci za mlađe uzraste, povodom obilježavanja dvije decenije od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, na kojem su učestvovale ekipe iz Doboja, Maglaja i Viteza.

Organizatori Turnira pod nazivom "20 godina mira, zajedno postižemo više" su Američki kutak u Doboju u saradnji sa Košarkaškim klubom "Findo" iz ovog grada.


Direktor Američkog kutka Siniša Simić ističe da je cilj Turnira, na kojem su učestvovale ekipe iz Republike Srpske i Federacije BiH i svih konstitutivnih naroda, promocija suživota i poruka "da se zajedno može više postići".

Kooordinator u Korkaškom klubu "Findo" Saša Šumatić ističe da je bitno što su se na jednom mjestu okupile mlade nade košarke, čiji je cilj sportsko druženje i nadmetanje.

Predstavnik Škole košarke "Prvi koš" iz Viteza Igor Bošnjak ukazao je na dugogodišnju saradnju sa dobojskim klubom, koja potiče iz košarkaških kampova.

Bošnjak ističe da je sport važan u povezivanju ljudi, pogotovu za mlađe uzraste, te da su turniri odlična mjesta za upoznavanje, druženje vršnjaka i sticanja novih iskustava.

Trener Košarkaškog kluba "Maglaj" Senad Šehić istakao je da njegov klub sa Dobojlijama od ranije održava dobre sportske odnose.

Turnir je održan u sali Srednjoškolskog centra u Doboju, a njegovu organizaciju omogućili su Ambasada SAD u BiH i grad Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana