Добој: Дому здравља уручено санитетско возило

Срна
Добој: Дому здравља уручено санитетско возило

Добој - Добојском Дому здравља, који је оштећен у мајским полавама, данас је уручено санитетско возило, донација словеначке компаније "Триглав осигурање".

"Као друштвено одговорна групација из нашег фонда прикупили смо средства за санитетско возило које је намијењено спашавању људских живота", изјавио је директор компаније Матеј Жлупајх.

Он је изразио наду да се поплаве неће поновити, те да ће се овој акцији у наредном периоду придружити и друга физичка и правна лица.

Помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Милан Латиновић рекао је да је ова донација резултат активности ресорног министарств које се након прошлогодишњих мајских поплава обратило бројним донаторима за обнову оштећених здравствених установа.

Он је навео да је задовољан техничким карактеристикама и опремљеношћу донираног санитетског возила које одговара прописаним стандардима за хитни медицински превоз.

Латиновић је најавио да ће овој установи крајем фебруара бити уручено и савремено опремљено санитетско возило, такозвана "покретна амбуланта", донација УНДП-а које ће одговорити захтјевима теренског рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана