Doboj: Betonske barijere zaustavljaju bujicu

D. D.
Doboj: Betonske barijere zaustavljaju bujicu

Doboj - Stanovnici Doboja biće zaštićeni od eventualnih poplava betonskim barijerama, koje će biti postavljene duž magistralnog puta M-17, dok ne bude realizovan glavni projekat uređenja korita rijeke Bosne.

Za prvu fazu projekta, koja obuhvata postavljanje barijera od takozvanog austrijskog do bosanskog mosta, 430.000 maraka je obezbijedila britanska vlada putem Razvojnog programa UN (UNDP).

Mještani naselja Usora, koji su prvi bili na udaru tokom poplava, kažu da će konačno odahnuti kada budu postavljene barijere. Jadranka Erceg, koja još nije uspjela da obnovi svoj dom, krov nad glavom je pronašla kod svoje majke.

- Dobro je što postavljaju barijere. Kada čujem na televiziji da su jače bujice, odmah pomislim na najgore - rekla je ona.

I osamdesetdvogodišnjem Petru Neškoviću iz ovog naselja drago je što su radovi počeli. Njegova komšinica Gizela Čakarević kaže da im je voda odnijela sve osim odjeće.

Drugi dio projekta obuhvatiće postavljanje betonskih stubova od austrijskog mosta pa do ušća rijeke Usore.

- Važno je da se ovo radi, dok ne počne izgradnja glavnog projekta uređenja korita rijeke Bosne u iznosu od 24 miliona KM - izjavio je gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana