Dobjeske “Toplana” i “Vodovod” ne pristaju na umanjenje plata

Srna
Dobjeske “Toplana” i “Vodovod” ne pristaju na umanjenje plata

Doboj - Sindikalne organizacije dobojskih komunalnih preduzeća “Toplana” i “Vodovod” ne pristaju na umanjenje plata za 23 odsto, a po odluci Skupštine grada Doboja o smanjenju plata zaposlenim u preduzećima čiji je grad osnivač, jer budžet grada ne utiče na njihove plate, rekla je predsjednica Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti RS Dragana Vrabičić.

Ona je istakla da sindikalni odbori “Toplane” i “Vodovoda” u svojim zahtjevima imaju podršku granskog sindikata, a od Skupštine grada zahtijevaju da do 15. maja povuče navedenu odluku.

- Ako se to ne desi, tražićemo razgovore i sa gradonačelnikom i sa predsjednikom Skupštine grada Doboja, a preispitaćemo i zakonitost donošenja te odluke - rekla je Vrabičićeva. Skupština grada Doboj je 16. aprila usvojila odluku o smanjenju plata funkcionerima i zaposlenima u Gradskoj upravi, kao i zaposlenima u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač i većinski vlasnik grad. Predviđeno je da se ta mjera štednje primjenjuje šest mjeseci, zbog smanjenog priliva budžetskih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana