Дјевојке из Приједора освојиле планину богова

Снежана Тасић
Дјевојке из Приједора освојиле планину богова

Приједор - Славица Дринчић, Тања Тимарац и Ивана Ђурић, чланови Планинарског друштва "Клековача" из Приједора, освојиле су највиши врх планине Олимп, Митикас, који се налази на надморској висини од 2.918 метара.

Младе Приједорчанке биле су дио експедиције од четрдесетак планинара, који су, у организацији искусног планинара Мирослава Бундала из Бањалуке, кренули у поход на други највећи планински врх на Балкану. Храбре Приједорчанке, које су се упустиле у ову авантуру освајања планине богова кажу да је ово било незаборавно искуство.

- Након што смо стигли у подножје Олимпа, услиједио је одмор, а на успон смо поново кренули у ноћи четвртка на петак. Зору смо дочекали на "скали" одакле креће стијена за поход на врх. Ако бих Митикас описала једном ријечју, онда би то било савршенство - рекла је Дринчићева.

Она је додала да се осим Тање и Иване у експедицији нашао још један Приједорчанин, Драшко Згодић, такође члан ПД "Клековача", који је био један од водича.

- Све три смо пресрећне због чињенице да смо се нашле "у друштву богова" на Олимпу - рекла је Дринчићева.

Додала је да је ова неустрашива екипа на путу до Олимпа и за претходне припреме имала подршку и од неколико привредника. Свим донаторима су захвалиле што су препознали њихову потребу да остваре сан да се нађу на врху Олимпа и да докажу да је планирање више од рекреације.

- Никад нећеш погријешити ако будеш дјеловао по својим осјећајима и страстима, то је мој животни мото, који слиједим и до сада нисам погријешила. Осјећај да сам нешто постигла са својим другарицама је фантастичан и вреднији од много чега материјалног - казала је Дринчићева и додала да мала планинарска експедиција у Приједор стиже данас.

"Тражили" Афродиту

Чланови мале планинарске експедиције из Приједора кажу да једва чекају да са својим пријатељима подијеле утиске.

Славица Дринчић је путем друштвених мрежа додала и да долази да каже коме је све од присутних "богова" пренијела поздраве, уз напомену да жељу једног пријатеља није могла на испуни и да му доведе Афродиту.

- Нешто није била расположена за тако далек пут - рекла је уз смијешак Дринчићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана