Дјевојчице из Градишке скупиле новац и платиле комшији струју

Милан Вујић
Дјевојчице из Градишке скупиле новац и платиле комшији струју

Градишка - Дјевојчице Тијана Благојевић и Михаела Чикић из поткозарског села Грбавци код Градишке сакупиле су новац и комшији који живи у тешким условима платиле струју.

Стицајем несрећних околности Зоран Шукало (40) из Грбаваца је прије седам година доживио тешку саобраћајну несрећу и остао готово непокретан.

Послије дуготрајног лијечења и бројних терапија успио је да прохода, али само уз помоћ штака.

- Плашио сам се да ћу ове божићне и новогодишње празнике дочекати у мраку, јер је дуг за струју био велики и нисам био у могућности да га платим - каже Зоран.

Помоћ је стигла од једанаестогодишње Тијане, која је у писму Дједа Мразу пожељела да сакупи 450 марака и плати

На конкурсу "Пиши писмо Дједа Мразу Зимског града" Тијана је освојила поклон бон од 50 марака, а знајући да то није довољно да се измири рачун за струју, Тијана је уз помоћ пријатељице Михаеле кренула у хуманитарну акцију да сакупи остатак новца.

Њена акција подигла је и цијело село на ноге и у кратком периоду новац је прикупљен.

- Захваљујући добрим и хуманим комшијама из села сакупили смо и више него што је било потребно односно 482 марке - прича Тијана, која је одлична ученица Основне школе "Вук Стефановић Караџић".

Тако је плаћен рачун за струју у износу од 450 КМ, а остатак новца Тијана је искористила за куповину основних животних намирница за Зорана.

- Наше мало некоме значи много. Сви заједно смо помогли и усрећили нашег комшију Зорана. Сада ће му бити много љепше и пријатније у његовој кући током ових хладних зимских дана - рекла је Тијана и захвалила свима који су дали свој допринос у овој хуманитарној акцији.

Приходи

Зоран на свом сеоском домаћинству живи сам, а једини приход који остварује је од узгоја оваца.

- Имам десетак оваца о којима бринем и то ми је једини извор прихода, али недовољан да све подмирим - прича Зоран који каже да су му највећи проблем рачуни за струју које не стиже редовно плаћати.

Овог вриједног човјека задесила је тешка судбина, али се ипак лавовски бори и труди да преживи од свог рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана